Hé, je vergeet je sleutels!

Slim apparaatje bij de voordeur meldt dat je wat vergeten bent: “Hé, je vergeet je sleutels!”

MindMate
MindMate

Iedereen heeft het weleens meegemaakt; de deur valt achter je in het slot terwijl de sleutels nog binnen liggen. Je wilt afrekenen in een winkel en bedenkt dan dat je portemonnee waarschijnlijk nog op tafel ligt. Ooit weleens je mobiele telefoon moeten bellen om te horen waar die zich bevindt? Waar heb ik mijn autosleutels nu toch weer gelaten? MindMate, een start-up uit Groningen, heeft voor al die zaken wat gevonden. De Mind Mate is een slim apparaatje, dat eruit ziet als een kleine mobiele telefoon. Het wordt bij de voordeur geïnstalleerd en zodra je zonder je telefoon, portemonnee of sleutels het huis wilt verlaten, geeft het apparaat een melding. Zo vergeet je de spullen die je écht mee wilt nemen nooit meer.

Bij de voordeur
Je hangt het apparaatje bij de voordeur op, doet de stekker in het stopcontact, bevestigt de meegeleverde hangertjes aan je sleutels, je portemonnee en je telefoon en hij is direct gebruiksklaar. Alsmm-basis-in-docking-02 je bij de voordeur komt, geeft de Mind Mate aan wat je (nog) niet bij je hebt. Door de ingebouwde zoekfunctie (met een bereik van wel 20 meter) is alles snel terug te vinden. Het apparaatje kan namelijk uit de houder genomen worden en geeft dan de richting aan waarin je moet gaan zoeken. De hangertjes helpen je ook nog bij je speurtocht door een geluidje te maken en licht te geven. Het apparaat heeft een consumentenadviesprijs van €199,-, inclusief 3 verschillend gekleurde hangertjes.

Onderzoek onder ouderen
In elke leeftijdsgroep zijn wel mensen aanwezig die de Mind Mate graag zouden gaan ge¬brui¬ken, maar we weten dat vergeetachtigheid toeneemt, naarmate je ouder wordt. Om die reden heeft zilverwonen.nl waarvan MindMate partner is, onderzoek gedaan naar vergeet¬achtig¬heid van 65-plus-sers. Maar liefst een kwart zegt af en toe een geheugen¬steuntje nodig te hebben. En gevraagd naar de afgelopen drie maanden, een tamelijk kort tijdsbestek, zegt één op de negen senioren dat ze in de winkel zijn geschrokken bij de ontdekking hun portemonnee niet bij zich te hebben. Een op de twintig heeft zichzelf in de afgelopen korte periode van drie maanden zelfs buitengesloten doordat de sleutels nog binnen lagen. Men moest dan hulp inroepen van de kinderen of van buren die een sleutel hebben. Of een sleutelspecialist oproepen die voor €80 de deur weer voor hen openmaakte.

Stichting Zilver Wonen Weken
Samen met partijen als ANBO, Ministeries VWS en BZK, en marktpartijen als Somfy en SecuCare heeft MindMate de krachten gebundeld om zoveel mogelijk senioren te helpen langer thuis te kunnen blijven wonen. Het betekent vooruit kijken en nú al nadenken over verbeteringen en aanpassingen aan het huis. Het doel is om twee maal per jaar door middel van publiciteitscampagnes senioren te informeren en stimuleren na te denken en actie te ondernemen om ook in de toekomst prettig en comfortabel thuis te kunnen blijven wonen. Op de website worden producten die het leven kunnen veraan¬genamen of vergemakkelijken extra onder de aandacht gebracht.

Over MindMate
Het idee voor dit product kwam voort uit het project ‘Dementie in het Digitale Tijdperk’ in Gronin¬gen. Huib van der Burg omarmde het idee meteen, omdat hij het probleem kende van zijn vergeet¬achtige vader. Hij nam het idee over met zijn bedrijf Brain Assist en ontwikkelde het door met hulp van artsen, mantelzorgers, Umaco, Lode, provincie Groningen en Investeringsfonds Noord Neder¬land.
De Mind Mate wordt officieel gelanceerd op maandag 19 september aanstaande. Vanaf die datum is de Mind Mate ook te bestellen. Dan nog alleen via de website www.mindmate.nl. Daar zal ook bekend worden gemaakt waar de Mind Mate nog meer te koop zal zijn; diverse bedrijven hebben inmiddels belangstelling getoond om de Mind Mate in hun assortiment op te nemen. Vanaf 20 september staat MindMate ook op de 50PlusBeurs in Utrecht en is ook daar te bestellen met een introductiekorting van 10%. Hij kost dan slechts € 179,00.

Auteur: gotter_6nq4x537

Mijn naam is Gert, een proactief, resultaatgericht ondersteuner met ruime ervaring in het begeleiden en ondersteunen van mensen. Mijn stijl kenmerkt zich het best als een empathisch en integer ondersteuner: ik help anderen in hun kracht te staan en op die manier samen vragen en/of problemen op te lossen. Zeker niet onbelangrijk: ik beschik over goede sociale- en communicatieve eigenschappen en een gezonde dosis relativeringsvermogen en humor.Mijn motto is “Leer van gisteren, denk aan morgen maar leef vandaag!”.Mensen informeren, ondersteunen en begeleiden zit in mijn systeem. Dit blijkt uit een aantal van mijn activiteiten.Tijdens signalerend huisbezoek ouderen 75+ heb ik te maken met mensen die onzeker zijn over hoe het moet als zij te maken krijgen met bijvoorbeeld langdurige zorg, zelfredzaamheid of de WMO. Deze ouderen informeer ik over diverse vormen van ondersteuning, aan het einde van deze gesprekken zijn ouderen gerustgesteld.Als ervaringsdeskundige werkdruk heb ik mensen met stress en burn-out klachten tijdig kunnen helpen.Indien je op zoek bent naar een ervaren cliëntbegeleider of individueel begeleider bijvoorbeeld in de thuiszorg met genoemde kwaliteiten, dan ben ik diegene die je zoekt. Mijn lange ervaring in diverse maatschappelijke rollen, in het bedrijfsleven en als zelfstandig coach / ervaringsdeskundige, geeft mij een meerwaarde.Met vriendelijke groet,Gert Otter➟ Competenties: Betrokkenheid - zeer goede sociale vaardigheden - zeer goede communicatieve vaardigheden - zakelijk inzicht - oordeelsvorming - onderhandelen - conflictbeheersing - besluitvaardig - resultaatgericht - organisatie vermogen - proactief - positief➟ Steekwoorden: Zorg - welzijn - ouderen - wmo - awbz - keukentafelgesprekken - chronische ziekte - gemeente - hulpmiddelen - zelfredzaamheid - participatie - sociale netwerken - ondersteuning - begeleidingInteresse? Neem dan contact met mij op. E-mail: info@dcoz.nl Telefoon: 06 – 50 653 654

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.