Gebruik apparatuur

GInstalleren en gebruik van apparatuur

U heeft vragen over het gebruik van apparatuur, bijvoorbeeld een nieuwe TV, een iPad of een mobiele telefoon en u heeft geen idee wat u moet kopen en/of hoe u die moet installeren? DCOZ beschikt over ruime technische kennis en ervaring met het gebruik van allerlei apparatuur en kan u daar goed bij helpen.

Een tablet(bv een iPad) is een ideale “computer” voor ouderen, het apparaat biedt talloze mogelijkheden om, bijvoorbeeld te communiceren met uw (klein)kinderen, nieuws bij te houden en/of spelletjes te spelen. Waarschijnlijk heeft u hulp nodig bij de keuze hiervan want nieuwe apparatuur is nogal prijzig en er is heel veel keuze. E.e.a. is bijvoorbeeld afhankelijk van wat u er mee zou willen doen. Hetzelfde geldt voor een (mobiele) telefoon, een TV of een (persoonlijk) alarmsysteem.

Er zijn zoveel mogelijkheden en instellingen om apparatuur goed te laten werken. en alles hangt af van uw behoefte met wat u er mee zou willen doen. Hoe kunt u de tv het beste aansluiten? Hoe programmeert u de zenders op de gewenste manier? Wat zijn de mogelijkheden van het gebruik van uw tablet en de vele apps, hoe werkt uw telefoon en tablet goed samen en welk (persoonlijk) alarmsysteem past het beste bij u.

Wij kunnen u vrijblijvend adviseren ook als het gaat om huishoudelijke apparatuur of speciale voorzieningen en gaan, als u daar prijs op stelt, met u mee  naar de winkel  en helpen u met de keuze en het gebruik van deze apparatuur.

Wij maken indien gewenst duidelijke eenvoudige handleidingen zodat u ook later zelfstandig gebruik kunt maken van nieuwe apparatuur. In de afgelopen periode heeft DCOZ diverse handleidingen gemaakt voor het gebruik van bijvoorbeeld een camera, een iPhone, TV, een iPad en een vaste telefoon. Ouderen voelen zich hierdoor zekerder en vinden het fijn om alles nog eens rustig terug te kunnen lezen en zelf de apparatuur te kunnen gebruiken.

Ook kan DCOZ voor u bijvoorbeeld oude films en  DVD’s op een USB stick zetten zodat u deze rustig op uw TV kunt terugkijken.

Vragen of meer informatie?
Heeft u vragen of wilt u meer informatie over gebruik van apparatuur?  Neemt u dan telefonisch of per e-mail contact op met DCOZ .