Plannen, organiseren en opruimen

Plannen, organiseren en opruimen? Soms kan het iemand alleen al helpen om orde te brengen in de ‘chaos’ door te helpen met plannen, organiseren en/of opruimen. DCOZ kan helpen met het plannen en organiseren van u huishouden, activiteiten en opruimen.

Goed plannen is een kunst, zeker als u ouder wordt en vindt dat u een druk huishouden heeft en rekening moet houden met uw gezondheid, diverse andere activiteiten en afspraken. Bij veel mensen ligt er een kalender met alle afspraken bij de telefoon, liggen er losse briefjes op de tafel en hangen er briefjes op een prikbord met daarop alle zaken en boodschappen die nog gedaan moeten worden.

Ordenen en het duidelijk opschrijven op een weekplanner kan u hierbij bijvoorbeeld al helpen. Wekelijks kan dan samen met u besproken worden hoe u de week wilt invullen en of alles haalbaar is voor u. Dit geeft u veel rust en scheelt veel hoofdbrekens en daarmee besparing van energie. Aan het einde van de week kunt u in één overzicht direct zien of u alles gedaan heeft en wat er naar de volgende week doorgeschoven moet worden. Op deze manier kunt u geen afspraak meer vergeten en weet u ook dat alle geplande activiteiten uitgevoerd zijn.

Ook opruimen geeft u veel rust en ruimte. DCOZ kan u helpen om overbodige zaken zoals meubilair, kleding, schilderijen, schalen of oude apparatuur te verkopen voor een klein bedrag via bijvoorbeeld marktplaats. Dit geeft u voldoening dat uw oude spullen nog gebruikt worden door anderen en u houdt er nog wat geld aan over voor weer een lekkere cappuccino met een stukje appeltaart tijdens een uitje op een mooi terrasje in de natuur.

Vragen of informatie?
Heeft u vragen of wilt u meer informatie over plannen, organiseren en opruimen?  Neemt u dan telefonisch of per e-mail contact op met DCOZ.