Na Jan Slagter breekt ook Johan Derksen een lans voor Ma van Hugo Borst en de NS Publieksprijs

Oproep tijdens Voetbal Inside om de laatste twee dagen massaal te stemmen

Ma - Hugo Borst
Ma – Hugo Borst

Na de brief in het Algemeen Dagblad van Omroep Max-directeur Jan Slagter vraagt nu ook Johan Derksen de Voetbal Insidekijkers op om massaal op Ma te stemmen voor de NS Publieksprijs. ‘Als onze collega Hugo Borst ooit een schitterend boek geschreven heeft dan is het wel het boek Ma, over zijn dementerende moeder. Hij is erin geslaagd om een landelijke discussie uit te lokken over de wantoestanden in verzorgingstehuizen en er schijnt ook  naar hem geluisterd te worden. Daarom zou het maatschappelijk gezien wel leuk zijn als dit boek meedingt naar die prijs…’ Het enorme verkoopsucces van Ma en de bijval waarop het boek kon rekenen bij lezers, pers, alzheimercafés, zorginstellingen, zelfs tot in politiek Den Haag, maken het tot een belangrijk van het afgelopen jaar. Er  kan nog twee dagen digitaal gestemd worden; woensdagavond wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de uitzending van De Wereld Draait Door.

 

Hugo Borst
Hugo Borst

Hugo Borst (1962) verzorgt samen met zijn familie al ruim vier jaar zijn moeder, die aan dementie lijdt. Op ontroerende en vaak geestige wijze schrijft hij over de ingrijpende gevolgen van haar aftakelende geest. Intussen haalt hij herinneringen op aan zijn jeugd en aan zijn moeder in betere tijden.

Net als in zijn veelgelezen en geprezen column in het Algemeen Dagblad is Ma een liefdevol en prachtig geschreven portret van een moeder en haar zoon. Ma groeide uit tot een van de populairste en bestverkochte boeken

De NS Publieksprijs is een prestigieuze prijs waarvoor een jury de zes bestverkochte of opvallendste boeken van het jaar nomineert, maar tegelijkertijd ook een publieksprijs waarin het lezers vrij staat op hun eigen favoriet te stemmen. Lezers kunnen via www.nspublieksprijs.nl zorgen dat Ma op de lijst komt door de titel in te vullen als extra kanshebber. De digitale stemperiode loopt tot woensdagavond 23 november.

Auteur: gotter_6nq4x537

Mijn naam is Gert, een proactief, resultaatgericht ondersteuner met ruime ervaring in het begeleiden en ondersteunen van mensen. Mijn stijl kenmerkt zich het best als een empathisch en integer ondersteuner: ik help anderen in hun kracht te staan en op die manier samen vragen en/of problemen op te lossen. Zeker niet onbelangrijk: ik beschik over goede sociale- en communicatieve eigenschappen en een gezonde dosis relativeringsvermogen en humor.Mijn motto is “Leer van gisteren, denk aan morgen maar leef vandaag!”.Mensen informeren, ondersteunen en begeleiden zit in mijn systeem. Dit blijkt uit een aantal van mijn activiteiten.Tijdens signalerend huisbezoek ouderen 75+ heb ik te maken met mensen die onzeker zijn over hoe het moet als zij te maken krijgen met bijvoorbeeld langdurige zorg, zelfredzaamheid of de WMO. Deze ouderen informeer ik over diverse vormen van ondersteuning, aan het einde van deze gesprekken zijn ouderen gerustgesteld.Als ervaringsdeskundige werkdruk heb ik mensen met stress en burn-out klachten tijdig kunnen helpen.Indien je op zoek bent naar een ervaren cliëntbegeleider of individueel begeleider bijvoorbeeld in de thuiszorg met genoemde kwaliteiten, dan ben ik diegene die je zoekt. Mijn lange ervaring in diverse maatschappelijke rollen, in het bedrijfsleven en als zelfstandig coach / ervaringsdeskundige, geeft mij een meerwaarde.Met vriendelijke groet,Gert Otter➟ Competenties: Betrokkenheid - zeer goede sociale vaardigheden - zeer goede communicatieve vaardigheden - zakelijk inzicht - oordeelsvorming - onderhandelen - conflictbeheersing - besluitvaardig - resultaatgericht - organisatie vermogen - proactief - positief➟ Steekwoorden: Zorg - welzijn - ouderen - wmo - awbz - keukentafelgesprekken - chronische ziekte - gemeente - hulpmiddelen - zelfredzaamheid - participatie - sociale netwerken - ondersteuning - begeleidingInteresse? Neem dan contact met mij op. E-mail: info@dcoz.nl Telefoon: 06 – 50 653 654

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.