Les en gebruik van apparatuur

Les en gebruik van apparatuur
Les en gebruik van apparatuur

Als u behoeft heeft aan uitleg, les en gebruik van apparatuur dan kan ik u daarbij ondersteunen. Denkt u hierbij aan bijvoorbeeld het kopen van een nieuwe televisie, een iPad, een mobiele telefoon en ondersteuning bij het installeren hiervan.  Ik beschik over ruime technische kennis en ervaring met het gebruik van allerlei apparatuur.

Een tablet(bv een iPad) is een ideale “computer” voor senioren, het apparaat biedt talloze mogelijkheden om, bijvoorbeeld te communiceren met uw (klein)kinderen, nieuws bij te houden en/of spelletjes te spelen. Waarschijnlijk heeft u hulp nodig bij de keuze hiervan, want nieuwe apparatuur is nogal prijzig en er is heel veel keuze. E.e.a. is bijvoorbeeld afhankelijk van wat u er mee zou willen doen. Hetzelfde geldt voor een (mobiele) telefoon, een televisie of een (persoonlijk) alarmsysteem.

Er zijn zoveel mogelijkheden en instellingen om apparatuur goed te laten werken. Dat hangt grotendeels af van uw behoefte en wat u er mee zou willen doen. Hoe kunt u de tv het beste aansluiten? Hoe programmeert u de zenders op de gewenste manier? Wat zijn de mogelijkheden van het gebruik van uw tablet en de vele apps, hoe werkt uw telefoon en tablet goed samen of welk (persoonlijk) alarmsysteem past het beste bij u.

Ik kan u hierbij adviseren ook als het gaat om huishoudelijke apparatuur of speciale voorzieningen. Ik kan ook, als u daar prijs op stelt, met u naar de winkel en u helpen met het maken van de juiste keuze.

Ik maak, indien gewenst, ook duidelijke eenvoudige handleidingen zodat u ook later zelfstandig gebruik kunt blijven maken van uw nieuwe apparatuur. In de afgelopen periode heb ik diverse handleidingen gemaakt voor het gebruik van bijvoorbeeld een camera, een iPhone, televisie, een iPad en een vaste telefoon. Senioren voelen zich hierdoor zekerder en vinden het fijn om alles nog eens rustig terug te kunnen lezen om zelf de apparatuur te kunnen gebruiken.

Ook kan ik voor u bijvoorbeeld oude films en  DVD’s op een USB stick zetten zodat u deze rustig op uw Televisie kunt terugkijken.

Vragen of meer informatie?
Heeft u vragen of wilt u meer informatie over gebruik van apparatuur?  Neemt u dan telefonisch of per e-mail contact met op via de Contactpagina.