Ouderen blijven vaker verstoken van mantelzorg

Bijna een op de vijf ouderen en mensen met een beperking heeft niemand in zijn omgeving die mantelzorg geeft, blijkt uit cijfers van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Het Nationaal Ouderenfonds is niet verbaasd door de cijfers. “We zien vooral de eenzaamheid bij ouderen. Dat gaat natuurlijk vaak hand in hand met ontbrekende mantelzorg”, zegt woordvoerder Sander van Oorspronk.

“Je kunt je voorstellen dat als er niemand op de koffie komt voor een praatje, het ook lastig is om iemand te vragen boodschappen te doen of op een andere manier een handje te helpen in de huishouding”, zegt Van Oorspronk.

Hij benadrukt dat kinderen vaak prima contact hebben met hun ouders. “Maar als die aan de andere kant van het land wonen, dan betekent dat dus niet dat de mantelzorg meteen op orde is.” Veel ouderen weten mantelzorg alsnog goed te regelen, maar dat lukt volgens het Ouderenfonds niet iedereen.

Lees het hele bericht en klik hier.

Bron: NOS

Auteur: gotter_6nq4x537

Mijn naam is Gert, een proactief, resultaatgericht ondersteuner met ruime ervaring in het begeleiden en ondersteunen van mensen. Mijn stijl kenmerkt zich het best als een empathisch en integer ondersteuner: ik help anderen in hun kracht te staan en op die manier samen vragen en/of problemen op te lossen. Zeker niet onbelangrijk: ik beschik over goede sociale- en communicatieve eigenschappen en een gezonde dosis relativeringsvermogen en humor. Mijn motto is “Leer van gisteren, denk aan morgen maar leef vandaag!”. Mensen informeren, ondersteunen en begeleiden zit in mijn systeem. Dit blijkt uit een aantal van mijn activiteiten. Tijdens signalerend huisbezoek ouderen 75+ heb ik te maken met mensen die onzeker zijn over hoe het moet als zij te maken krijgen met bijvoorbeeld langdurige zorg, zelfredzaamheid of de WMO. Deze ouderen informeer ik over diverse vormen van ondersteuning, aan het einde van deze gesprekken zijn ouderen gerustgesteld. Als ervaringsdeskundige werkdruk heb ik mensen met stress en burn-out klachten tijdig kunnen helpen. Indien je op zoek bent naar een ervaren cliëntbegeleider of individueel begeleider bijvoorbeeld in de thuiszorg met genoemde kwaliteiten, dan ben ik diegene die je zoekt. Mijn lange ervaring in diverse maatschappelijke rollen, in het bedrijfsleven en als zelfstandig coach / ervaringsdeskundige, geeft mij een meerwaarde. Met vriendelijke groet, Gert Otter ➟ Competenties: Betrokkenheid - zeer goede sociale vaardigheden - zeer goede communicatieve vaardigheden - zakelijk inzicht - oordeelsvorming - onderhandelen - conflictbeheersing - besluitvaardig - resultaatgericht - organisatie vermogen - proactief - positief ➟ Steekwoorden: Zorg - welzijn - ouderen - wmo - awbz - keukentafelgesprekken - chronische ziekte - gemeente - hulpmiddelen - zelfredzaamheid - participatie - sociale netwerken - ondersteuning - begeleiding Interesse? Neem dan contact met mij op. E-mail: info@dcoz.nl Telefoon: 06 – 50 653 654

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *