Zembro en Curanovum brengen mobiliteitsconcept voor senioren op de markt

Belgisch-Nederlandse samenwerking om zelfredzaamheid en zelfstandigheid senioren te vergroten

De Belgische zorgondernemer Zembro en de Nederlandse leverancier van mobiliteitsoplossingen Curanovum hebben samen een mobiliteitsconcept ontwikkeld voor actieve senioren. In dit nieuwe concept bieden de partijen de mobiliteitsscooter van Curanovum, de ATTO, aan in combinatie met het Zembro-horloge.

De Zembro is een IoT-oplossing bestaande uit een personenalarm in de vorm van een horloge, een app voor de contactpersonen en, indien gewenst, een open platform voor zorgverstrekkers. Via de app, die beschikbaar is voor iOS en Android, blijven de contactpersonen verbonden met de drager van het horloge. De ATTO is een scooter voor personen met een fysieke uitdaging. Het unieke kenmerk van deze scooter is dat het voertuig opgevouwen kan worden tot een trolley. De omvang van ATTO is in opgevouwen toestand zo klein dat hij als handbagage meegenomen mag worden in een vliegtuig.

Mobiliteitsondersteuning
Voor zowel Zembro als ATTO is ‘mobiliteitsondersteuning’ het sleutelbegrip. Zembro is ontwikkeld voor mensen die nog een grote mate van zelfredzaamheid en zelfstandigheid hebben, maar wel hulp willen kunnen inroepen zodra die nodig is. Ook Curanovum gaat ervan uit dat de gebruiker er nog geregeld op uittrekt en zijn scooter openklapt op het moment dat hij deze nodig heeft.

Johan De Geyter, CEO van Zembro: “Zowel onze klanten als die van Curanovum willen zoveel mogelijk hun eigen tijd indelen en zich zo vrij mogelijk in hun eigen omgeving bewegen. Dat kan enerzijds doordat ze altijd een vervoersmiddel tot hun beschikking hebben als dat nodig is, anderzijds omdat ze de zekerheid hebben dat met het Zembro-horloge altijd iemand bereikbaar is als de nood aan de man is.”

Innovatie
Ook op het gebied van innovatief denken was er meteen een klik tussen Zembro en Curanovum. Het Zembro-horloge onderscheidt zich op diverse vlakken van de traditionele personenalarmen. Zo heeft het meer dan tien dagen batterij-autonomie, is het in slechts twee uur weer op te laden en is het waterdicht en hypoallergeen, waardoor het 24/7 te dragen is. Zembro biedt de drager bovendien optimale bewegingsvrijheid omdat het horloge moeiteloos en exact de positie bepaalt binnen en buitenshuis. En net als bij ATTO gaat er een hele hoop techniek schuil in een klein omhulsel. Opgevouwen is de ATTO de meest compacte scootmobiel ter wereld, geopend de grootste en meest comfortabele in zijn categorie. In rijstand zijn de hoogte, lengte en breedte van de ATTO respectievelijk 90 cm x 120 cm x 56 cm, in opgevouwen toestand meet de scooter slechts 72 cm x 39 cm x 42 cm.

Concept
Het concept van Curanovum en Zembro is al via de website verkrijgbaar. In de webshop kan de keuze worden gemaakt voor de ATTO in combinatie met de Zembro of alleen de Zembro. Bij het horloge, dat eigendom wordt van de klant, wordt een service-abonnement afgesloten waarmee familie en vrienden via de app worden gewaarschuwd als er alarm wordt geslagen. Het is ook mogelijk het abonnement uit te breiden met een aansluiting op een professionele alarmcentrale.

Bron: persberichten.com

Auteur: gotter_6nq4x537

Mijn naam is Gert, een proactief, resultaatgericht ondersteuner met ruime ervaring in het begeleiden en ondersteunen van mensen. Mijn stijl kenmerkt zich het best als een empathisch en integer ondersteuner: ik help anderen in hun kracht te staan en op die manier samen vragen en/of problemen op te lossen. Zeker niet onbelangrijk: ik beschik over goede sociale- en communicatieve eigenschappen en een gezonde dosis relativeringsvermogen en humor. Mijn motto is “Leer van gisteren, denk aan morgen maar leef vandaag!”. Mensen informeren, ondersteunen en begeleiden zit in mijn systeem. Dit blijkt uit een aantal van mijn activiteiten. Tijdens signalerend huisbezoek ouderen 75+ heb ik te maken met mensen die onzeker zijn over hoe het moet als zij te maken krijgen met bijvoorbeeld langdurige zorg, zelfredzaamheid of de WMO. Deze ouderen informeer ik over diverse vormen van ondersteuning, aan het einde van deze gesprekken zijn ouderen gerustgesteld. Als ervaringsdeskundige werkdruk heb ik mensen met stress en burn-out klachten tijdig kunnen helpen. Indien je op zoek bent naar een ervaren cliëntbegeleider of individueel begeleider bijvoorbeeld in de thuiszorg met genoemde kwaliteiten, dan ben ik diegene die je zoekt. Mijn lange ervaring in diverse maatschappelijke rollen, in het bedrijfsleven en als zelfstandig coach / ervaringsdeskundige, geeft mij een meerwaarde. Met vriendelijke groet, Gert Otter ➟ Competenties: Betrokkenheid - zeer goede sociale vaardigheden - zeer goede communicatieve vaardigheden - zakelijk inzicht - oordeelsvorming - onderhandelen - conflictbeheersing - besluitvaardig - resultaatgericht - organisatie vermogen - proactief - positief ➟ Steekwoorden: Zorg - welzijn - ouderen - wmo - awbz - keukentafelgesprekken - chronische ziekte - gemeente - hulpmiddelen - zelfredzaamheid - participatie - sociale netwerken - ondersteuning - begeleiding Interesse? Neem dan contact met mij op. E-mail: info@dcoz.nl Telefoon: 06 – 50 653 654

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *